Manresa

La JSC Manresa demana a l’Ajuntament que faci onejar la republicana el 14 d’abril

La Joventut Socialista de Manresa demana que la bandera republicana pengi el proper 14 d'Abril d’un balcó de la Casa consistorial de Manresa en commemoració de la II República.

L'organització juvenil ha traslladat la petició a l’Ajuntament de Manresa en forma d’instància. Per als joves socialistes aquest fet pot servir de recordatori d’una de les etapes de la història d’Espanya on la igualtat entre els ciutadans i ciutadanes va tenir un paper més destacat i que es va veure truncada per la foscor de la dictadura franquista.

Segons Josep Gonzàlez, primer secretari de la JSC Manresa: "Instem a l’Ajuntament de Manresa a celebrar d’aquesta manera un dia tan especial com el 14 d’abril ja que molts manresans s’hi senten representats, en els valors del republicanisme i en la lluita per mantenir aquests valors”. Gonzàlez considera que "la millor manera de recordar a tots aquells que van lluitar i van perdre la vida per una causa justa i comunitària és fer onejar la bandera durant tot el dia d’aquest diumenge, en la seva memòria”.

El primer secretari de la JSC aprofita per recordar que “els joves socialistes volem l'abolició de la monarquia i la instauració de la III República per la via d'un nou procés constituent a Espanya que serveixi per aprofundir en els drets democràtics dels ciutadans i dels pobles”.

La JSC Manresa també ha acordat amb el PSC de la ciutat que durant aquest diumenge la bandera republicana onegi a la seu del partit de la capital bagenca.